”I am never tired. I am so strong”

Luin todella pysäyttävän jutun Unhcr:n sivuilla, johon oli haastateltu Kongolaisia pakolaisnaisia ”Portraits of Congolese refugee women” (kuvat ja haastattelut Giles Duley / Unhcr).

Maailma ei saa sulkea silmiään pakolaisilta ja heidän tarinoiltaan, silloin on vaarana, että ei ymmärretä avuntarvetta, inhimillistä hätää erilaisten konfliktien keskellä.

Nobelin rauhanpalkinto meni tänä vuonna kyllä oikeaan osoitteeseen. Toinen palkinnon saaja, Nadia Murad, on saapunut aikoinaan juuri pakolaisena Saksaan. Hänenkin tarinansa on varmasti kantautunut taas useampien korviin, ehkä pakolaiset voivat saada osakseen hieman enemmän ymmärrystä ja toivon mukaan jesidien avuntarve havaitaan voimakkaammin.  Myös toinen Nobelin rauhanpalkinnon voittajista Dennis Mukwege liittyy tavallaan tähän juttuun, sillä hän on hoitanut seksuaalisen väkivallan uhreja juuri Kongossa.

Tässä Unhcr:n artikkelissa todella pysäyttäviä ja puhuttelevia haastatteluita. Ihmisen sitkeys vetää sanattomaksi.

”I had nothing.
Then I looked at my children.
They gave me strength.
I am never tired.
I am so strong.”
– Mimi Misenga –

Artikkeli Unhcr:n sivuilla
Artikkeli Citizens of humanity sivuilla

Ps. Törmäsin myös hienoon Instagram-tiliin, jossa on viime aikoina tullut paljon kuvia myös Kongosta, kannattaa tsekata @dianazeynebalhindawi.

Tilin uusimmassa kuvassa kommentoidaankin Nobelin rauhanpalkinnon voittaneita hyvin: ”Hoping this year’s Nobel Peace Prize will bring much needed attention to the ongoing strife facing the people of Congo and Iraq, both so dear to my heart.” 🕊

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s